Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Відбувся науковий семінар на тему "МБПЛА на базі мініреактивних двигунів"

Відбувся науковий семінар на тему "МБПЛА на базі мініреактивних двигунів"25 жовтня на кафедрі відбувся науковий семінар на тему: "Бойові малорозмірні безпілотні літальні апарати (МБПЛА) на базі мініреактивних двигунів тягою10 – 90 кгс зі зменшеною «помітністю»".
 
У семінарі прийняли участь студенти, аспіранти та викладачі НН ФТІ, а також науковці з інших інститутів і школяри та ліцеїсти політехнічного ліцею.
 AAX.jpg (45 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
 Доповідь академіка НАН України, проф. кафедри ПФ Халатова Артема Артемовича викликала значну зацікавленість - тільки на zoom сесію зареєструвалось більше п`ятидесяти схухачів. Підтерженням актуальності розглянутих на семінарі проблем стало жваве обговорення і дискусія після доповіді. 
Особливий ентузіазм проявили студентство, молоді вчені і ліцеїсти, які одноголосно висловили бажання продовження семінарів на цю актуальну тематику.


 
ClipboardBPLA1.jpg (196 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>    
У ході семінару було розглянуто класифікацію безпілотних апаратів, дано аналіз ринку газотурбінних двигунів (МГТД) з тягою 10 – 90 кгс та розглянуто базові характеристики МГТД, вагові, геометричні та швидкісні характеристики МБПЛА з МГТД тягою 10 – 90 кгс, визначено динамічні та висотно-швидкісні характеристики МБПЛА з тягою 20 кгс. Розглянуто методи зниження радіолокаційної та теплової «помітності» літальних апаратів, визначена доцільність їх використання в МБПЛА реактивного типу.
BPLA1.jpg (131 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Це була перша лекція за монографією "Бойові малорозмірні безпілотні літальні апарати з реактивною тягою".
BPLA111.jpg (89 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Кафедра прикладної фізики регулярно проводить наукові семінари, та запрошує всіх доєднуватися.

BPLA1Students.jpg (102 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>